Iz Kikinde i delovi za AVIONE – Mecafor gradi novi pogon vredan 3 miliona evra

Francuska kompanija Mecafor Products do kraja leta završiće izgradnju novog pogona od oko 3.000 m2 u Kikindi. Direktor fabrike Nebojša Nedeljković rekao je da su radovi počeli krajem februara i da se radi o investiciji vrednoj oko 3 miliona evra, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Kikinde.

U budućoj fabrici Mecafor će praviti turbine za avione i raditi završnu i mašinsku obradu.

– Otkako smo 2016. godine u Кikindi pokrenuli proizvodnju, duplirali smo broj radnika i sada imamo više od sto zaposlenih. Novi pogon omogućiće nam i nova tržišta. Dosad smo radili za auto industriju, proizvođače kamiona i poljoprivredne mehanizacije, a nova investicija označiće ulazak Mecafora u avio-industriju. U naredne tri godine, po okončanju celog projekta, planiramo zapošljavanje još 180 ljudi – precizirao je Nedeljković.

– Tokom korona krize došlo je do pada proizvodnje, ali se situacija u međuvremenu normalizovala – naveo je Nedeljković i dodao da su posebno ponosni što su njihovi klijenti kompanije Volvo i John Deere, navodi se na sajtu Grada Kikinde.

Mecafor Products deo je francuske grupacije La Fonte Ardennaise. Proizvodnju u Srbiji najpre su pokrenuli u Senti, a 2016. preselili su pogone u Kikindu, gde se bave proizvodnjom metalnih delova za različite industrije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.