IZVOZ autodelova: IGB Automotive otvara proizvodni pogon u Lazarevcu

Kompanija IGB Automotive najavila je danas otvaranje fabrike automobilskih delova u Lazarevcu, gde su za te namene kupili zemljište i hale u blizini jezera Očaga.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu GO Lazarevac, investicija je vredna najmanje 2 miliona evra. IGB Automotive najpre će u Lazarevcu zaposliti 150 radnika, sa namerom da taj broj poraste do 500.

Ova nemačka kompanija u Inđiji proizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

– Naši kupci su BMW, grupacija Daimler, cela grupacija Volkswagen – Audi, Volkswagen, Škoda, Porsche, cela grupacija koja je vezana za Renault, kao i određeni japanski proizvođači automobila – rekao je Dalibor Berić, generalni menadžer IGB Automotive Srbija.

On je naveo da se „proizvodnja u Lazarevcu neće razlikovati od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke“.

Berić je podsetio da IGB ima proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

Proizvodni pogoni koji su danas kupljeni u Lazarevcu, biće prošireni u narednom periodu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević poželeo je dobrodošlicu stranom investitoru i pozvao građane Lazarevca da konkurišu posao kada IGB objavi poziv, navodi se na sajtu GO Lazarevac. 

Podeli na društvenim mrežama: