Izvoz autodelova – Nemački „Continental“ otvorio novi pogon u Subotici

Nemačka kompanija „Continental“  je 7. marta  u Subotici otvorila novi pogon u kojem će proizvoditi delove za automobile, a investicija je vredna 17 mil EUR. Novi pogon se prostire na 12.000 m2 i u njemu će u naredne tri godine biti zaposleno 500 ljudi.

„Continental“ u Subotici posluje od 2011. godine, a do sada je zapošljavao više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju, u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

U Subotici će se proizvoditi cevi i cevni sistemi za pogonski sklop automobila, na oko 20.000 m2 ukupne radne površine i sa punom zaposlenošću od 1.150 radnika koja će biti dostignuta u narednim godinama.

Delovi će se isporučivati proizvođačima automobila u Evropi. Fabrika proizvodi i delove za poljoprivredne, teretne i industrijske mašine.

Direktor kompanije „Continental Contitech“ Živko Topalović rekao je da je novi pogon urađen po najvišim tehničkih i ekološkim zahtevima, te da ta fabrika isporučuje robu zahtevnim kupcima, koju su je prepoznali kao solidnog partnera.

Kompanija „Continental“ je u 2016. godini imala promet od 40,5 mlrd EUR, a zapošljava više od 220.000 ljudi u 56 zemalja.