Izvoz iz Banata – „Zoppas“ otvorio fabriku u Kikindi

Fabrika za proizvodnju različitih vrsta grejača „Zoppas“ u Kikindi otvorena je u četvrtak (23. novembra 2017. godine). Ministar privrede Goran Knežević, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i direktorka „Zoppas“-a u Srbiji i Rumuniji Karmen Rusmir, zajedno su presekli vrpcu, čime je i zvanično otvorena fabrika, vredna 2,4 mil EUR.

Fabrika u Kikindi imaće 430 radnika, ali će taj broj uskoro biti i značajno veći.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potvrdio je da ranije potpisan ugovor predviđa izgradnju nove fabrike i otvaranje novih radnih mesta. Procenjuje se da će, u narednih godinu i po, „Zoppas“ imati oko 1.000 radnika.

„Zoppas“ grupacija je jedna od vodećih svetskih proizvođača grejnih elemenata za kućnu upotrebu, industrijskih sistema i proizvoda za specijalne industrijske namene. Proizvodi različite vrste grejača koji se nalaze u širokoj primeni – od kućnih aparata, bele tehnike, pa do autoindustrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

Prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini. Grupacija zapošljava oko 8.000 ljudi, a ostvaruje poslovni prihod od oko 710 mil EUR.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.