IZVOZ kablova: Tisza Automotive pokrenula novu liniju u Kikindi

Kompanija Tisza Automotive obeležila je prvu godišnjicu rada u Kikindi pokretanjem nove proizvodne linije. 

Proizvodnjač električnih kablova za automobilsku industriju Tisa Automotive deo je grupacije Tisza Cipo. Pogon u Senti pokrenuli su 2014, u Bečeju 2017, a u Kikindi prošle jeseni. Na ove tri lokacije, danas zapošljavaju ukupno oko 2.300 radnika.

U fabrici u Kikindi ističu da su uspešno prevazišli sve poteškoće tokom pandemije, te da nije izgubljeno nijedno radno mesto, uprkos činjenici da se celokupna globalna autoindustrija suočava sa ozbiljnom krizom.

Predstavnici Gradske uprave posetili su u petak proizvodne pogone u Kikindi, čime je simbolično obeležena prva godišnjica rada kompanije u gradu na severu Banata.

– Zahvaljujući kupcu koji odličnio radi svoj posao i obezbeđuje tržište, mi imamo narudžbine koje se čak i uvećavaju. Mislim da smo dobro izašli iz svega toga – uspeli smo da sačuvamo radna mesta i da sačuvamo zdravlje svojih radnika – rekao je Radovan Ignjatov, zamenik generalnog direktora, prenosi Radio-televizija Vojvodine. 

Pre godinu dana, kikindski pogon kompanije Tisza Automotive startovao je sa 150 zaposlenih, dok je danas angažovano više od hiljadu. Kako je najavljeno, nova proizvodna linija biće u pogonu od danas.

Podeli na društvenim mrežama: