IZVOZ mleka u KINU: Još tri srpska proizvođača dobila dozvolu

Nakon što su sredinom avgusta ove godine dva proizvođača iz Srbije dobila sertifikate za izvoz u Kinu odnosno kontejnerskim saobraćajem će isporučivati mlečne proizvode i mleko za bebe, odobrena su još tri proizvođača za izvoz na ovo tržište, ističe Uprava za veterinu.

Nakon višemesečne intenzivne saradnje, razmene dokumentacije i stalne komunikacije sa Upravom Carine NR Kine, koji su usledili nakon audita od strane kineske inspekcije, u ovom trenutku se na Listi registrovanih izvoznika proizvoda od mleka u Kini, nalazi ukupno pet subjekata u poslovanju hranom: Mlekara Ub, Mlekoprodukt, Megle Srbija, Imlek AD i Somboled.

– Ovo je prvi put da je odobren sektor mleka za izvoz u Kinu, koja predstavlja najveće svetsko tržište i samim tim predstavlja za srpske prerađivače mleka značajan izvozni potencijal i mogućnost za dalje unapređenje sektora mleka – navodi se na zvaničnom sajtu Uprave.

Kako se dalje navodi, održavajući dobru saradnju i prijateljski odnos sa kolegama iz Uprave Carine, ulažu se napore za odobrenje ostalih zainteresovanih subjekta za izvoz proizvoda od mleka i stavljanje na listu izvoznika u Kinu.

Podeli na društvenim mrežama: