Izvoz obuće – „Progetti“ gradi fabriku u Somboru

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Romano Rosi, vlasnik i direktor Društva za  proizvodnju obuće „Progetti“ potpisali su Ugovor o otuđenju (prodaji) parcele u industrijskoj zoni Grada na kojoj će „Progetti“ do kraja godine izgraditi novu fabriku.

– Kupovina zemljišta je prvi korak ka daljoj realizaciji projekta i očekujemo da ćemo brzinom kojom smo završavali sve dosadašnje radnje u ovoj administraciji, to i dalje nastaviti. Ovo će biti najmodernija fabrika u Srbiji za proizvodnju obuće, a biće i među najmodernijim  fabrikama u Evropi. Izgradnjom fabrike sigurno će se omogućiti otvaranje novih radnih mesta i doći će do drastičnog povećanja broja zaposlenih.  U saradnji sa gradonačelnicom i Gradskom upravom krenućemo da radimo brže što možemo i očekujemo da do kraja godine završimo fabriku – rekao je Rosi.

„Progetti“  ima oko 1.000 zaposlenih u svojim pogonima, te sarađuje sa  oko 20 kooperanata – malih fabrika od Vranja do Subotice, u kojima radi oko  1.500 ljudi, što znači da kompanija „Progetti“ u Srbiji obezbeđuje posao za 2.500 radnika.

Prema navodima sa kompanijskog sajta, obim posla iznosi oko 1,8 miliona pari godišnje, a „Progetti“ je najveći srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće. Administrativno sedište firme je u Beogradu, u ulici Kneza Miloša.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.