Izvoz zaštitne opreme – 9 srpskih kompanija predstavlja se u Dizeldorfu

Devet srpskih kompanija iz sektora proizvodnje lične zaštitne opreme predstaviće se na Međunarodnom stručnom sajmu lične zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu „A+A“ koji će se održati od 26. do 29. oktobra u nemačkom gradu Dizeldorfu. Treći po redu nastup srpskih kompanija organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

Na najvećoj svetskoj izložbi za sigurnost, bezbednost i zaštitu zdravlja na radu u okviru Nacionalnog paviljona Srbije predstaviće se osam kompanija: Bramy (Aleksandrovac), Jugotex (Smederevo), S&D Tekstil (Stara Pazova), Stim Import (Loznica), Trayal Korporacija (Kruševac), Tigar (Pirot), Leon (Šabac) i Yukk Zipplast (Požega), dok će svoj samostalni nastup i ove godine imati preduzeće Krke System iz Novog Sada.

Srpski izlagači će predstaviti svoje zaštitne uniforme, zaštitnu i anatomsku obuću i ostalu zaštitnu opremu koja pruža bezbednost tokom rada.

Partneri srpskih kompanija, koji iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti da prisustvuju na sajmu, moći će da održe bilateralni sastanak pomoću interaktivne hibridne platforme, koja se nalazi na stranici https://expo.pks.rs/.

Tokom trajanja sajma, svoje proizvode će predstaviti 1.245 kompanija iz svih krajeva sveta. Iz Službe za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS poručuju da je bezbednost i zaštita na radnom mestu u poslednje vreme postala posebno značajna, upravo iz razloga što su ljudi na rukovodećim mestima postali svesni da je briga o zaposlenima istovremeno i ulaganje koje obezbeđuje dalji rast.

Izvor: Privredna komora Srbije

Foto: pks.rs