Izvoznici KABLOVA: Nemački Auto-Kabel proširuje proizvodnju u Mionici

Nemačka kompanija Auto-Kabel udvostručiće broj zaposlenih u fabrici u Mionici – u naredne tri godine, broj radnika sa sadašnjih 300 biće povećan na 600.

Proširenje pogona i novih poslovnih projekata najavljeno je na sastanku menadžmenta nemačke kompanije sa predsednikom Opštine Mionica Bobanom Jankovićem.

– Naši nemački partneri u Auto-Kabelu planiraju proširenje pogona i dupliranje broja zaposlenih u naredne tri godine. To su odlične vesti za Mionicu i Mioničane. Auto-Kabel je najveći poslodavac u našoj opštini, koji je od hladnjače bez krova napravio uspešnu fabriku koja obezbeđuje sigurnu egzistenciju za ogroman broj mioničkih porodica. Imali smo dobar razgovor o planovima za razvoj koje imaju u ovoj fabrici i najava proširenja proizvodnje i povećanje broja zaposlenih predstavlja značajnu stvar za našu opštinu – rekao je nakon sastanka u Auto-Kabelu predsednik mioničke opštine.

Auto-Kabel u Srbiji posluje od 2019. godine, kada su počeli sa 90 radnika, da bi sada i pored pandemije, imali 300 zaposlenih.

Pored pogona u Mionici koji proizvodi elektro provodnike za motorna vozila, ova kompanija osnovana 1930. godine, koja sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su Audi, Opel, BMW i Mercedes, fabrike ima i u SAD, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj i Kini i zapošljava više od 4.000 ljudi.

Izvor: Blic

Foto: YouTube/PrintScreen