Izvoz alkoholnih pića – Srpska vina i rakije na sajmu u Dizeldorfu

Domaći proizvođači vina i rakije nastupiće na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnog pića ProWein u Dizeldorfu u Nemačkoj, od 15. do 17. maja, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije korona virusa.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu predstaviće se 14 izlagača iz naše zemlje, osam vinarija i šest destilerija.

Posetiocima sajma i potencijalnim ino-partnerima, vina i rakije će predstaviti Vinarija Trivanović, Vinarija Aleksić, Doja/Tody, Vinarija Virtus, Rubin, Temet, Vinarija Čoka Plus, PP Erdevik, kao i Promont grupa, RB Global, Jelički Dukat, Akov, Simex Original i Veljko i sinovi 1994.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Međunarodni sajam ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Prethodno održan sajam posetilo je više od 61.500 posetilaca iz 142 zemlje, ističe se u saopštenju Privredne komore Srbije.