„JUB“ u septembru otvara fabriku stiropora u Šimanovcima

Kompanija JUB Šimanovci najavila je danas projekte i proizvode kojima će obeležiti godinu u kojoj proslavlja 140 godina poslovanja. Noviteti u ponudi JUB-a su, između ostalog, beskamatna kreditna linija za kupovinu energetski efikasnih fasadnih sistema, kao i najveća greenfield investicija u oblasti proizvodnje građevinskog materijala –  fabrika stiropora u Šimanovcima, čije je otvaranje planirano za septembar ove godine.

U pitanju je  treća JUB fabrika stiropora (prva u Srbiji) u koju će biti uloženo 5,5 mil  EUR.

– Reč je o fabrici najnovije tehnologije proizvodnje fasadnog, građevinskog i ambalažnog stiropora kapaciteta do 250.000 m3 godišnje i koja bi trebalo pozitivno da utiče na dalju konsolidaciju domaće građevinske industrije –  najavljuje Aleksander Kuljaj, direktor kompanije JUB  Šimanovci.

Reagujući na potrebe tržišta, kompanija JUB je nastavila i sa poboljšanjima u ponudi. Naime, tokom aprila kompanija je na tržište lansirala kako potpuno novu ton kartu „JUB Favourite Feelings“ sa 515 atraktivnih nijansi tako i nove proizvode – mašinski malter, podlogu za maltere, glet masu, nove unapređene unutrašnje boje (JUPOL Classic, JUPOL Thermo, JUPOL Trend, MPD),  boje za metal, nove ekološke premaze za drvo i čamce, nova generacije boja za beton, kao i kompletno unapređenu ponudu termoizolacionih sistema.