Minth nastavlja investiranje u Šapcu – Otvaranje druge fabrike na leto 2023.

Kineski proizvođač autodelova, kompanija Minth, planira da otvori drugi proizvodni pogon u Šapcu u avgustu 2023. godine. Rešenje o prodaji dodatnih 10 hektara zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić potpisao je sa predstavnicima kompanije u ponedeljak.

U kupovinu zemljišta i gradnju nove fabrike kompanija planira da uloži 15 miliona, a u periodu od 10 godina kompletna investicija trebalo bi da dostigne 46 miliona evra.

– Izuzetno sam ponosan što su predstavnici kineske kompanije Minth odlučili da prošire svoje proizvodne kapacitete i za manje od godinu dana kupe ukupno 21 hektar zemlje, gde će biti otvorene dve fabrike, jedna ove godine, a druga 2023, u kojima će biti zaposleno oko 600 naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Pajić.

U dve fabrike u Šapcu Minth će proizvoditi metalne komponente za šasije automobila i zapošljavati radnike širokog spektra zanimanja, istakao je pomoćnik direktora kompanije Minth za Evropu, Goran Madžarević. Dodao je i da je reč „o najnaprednijoj i najčistijoj tehnologiji, tako da neće biti štetnog uticaja na životnu sredinu“.

Podsetimo, Minth planira da završi izgradnju prve fabrike u aprilu ove godine, gde će zaposliti oko 170 radnika, a već ima fabriku u Loznici, za koju se procenjuje da će biti vodeći proizvođač kućišta za baterije električnih automobila u Evropi.

Minth grupacija bavi se dizajnom, proizvodnjom i prodajom delova karoserije, ukrasnih i dekorativnih delova putničkih vozila, krovnih nosača i drugih povezanih automobilskih delova, sa proizvodnim bazama u Kini, SAD, Nemačkoj, Meksiku, Tajlandu, Češkoj i Srbiji i tehničkim centrima lociranim u Kini, Nemačkoj, Severnoj Americi i Japanu.

Foto: minth.rs