Kineski Minth otvorio proizvodni pogon u Loznici

Kineski proizvođač autodelova Minth (Minth Automotive Europe), juče je u Loznici otvorio proizvodni pogon vredan 100 miliona evra, namenjen za proizvodnju aluminijumskih delova za automobile.

Pogon u Loznici, nalazi se u industrijskoj zoni Šepak i trenutno zapošljava 516 radnika. Prvenstveno će proizvoditi delove za automobile marke BMW, Renault i Toyota.

Svečanom otvaranju fabrike u Loznici prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković, predsedavajuća Minth grupacije Wei C hing Lein, gradonačelnik Loznice Miljan Petrović, i otpravnik poslova Ambasade Kine Tian Yishu.

Predstavnici kompanije Minth su istakli da se pokazalo da je bila dobra njihova odluka da investiraju u Srbiji. Najavili su izgradnju još jedne fabrike u Loznici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike je rekao da je plan Minth-a da u Srbiji ukupno zapošljava više od 3.000 ljudi, saopštila je Razvojna agencija Srbije.

Minth Group posluje u Srbiji preko tri podružnice – Minth Automotive Europe, Minth Automobile Parts Balkan i Minth Metal Parts Balkan. Osim fabrike u Loznici, Minth ima proizvodni pogon u Šapcu. Tu gradi i drugu fabriku, u kojoj planira da proizvodi metalne komponente za šasije automobila.

Minth grupacija bavi se dizajnom, proizvodnjom i prodajom delova karoserije, ukrasnih i dekorativnih delova putničkih vozila, krovnih nosača i drugih povezanih automobilskih delova, sa proizvodnim bazama u Kini, SAD, Nemačkoj, Meksiku, Tajlandu, Češkoj i Srbiji i tehničkim centrima lociranim u Kini, Nemačkoj, Severnoj Americi i Japanu.

Foto: minthgroup.com