Kompanija „IGB Automotive“ otvorila još jedan pogon u Inđiji

Kompanija „IGB Automotive“, koja proizvodi grejače za automobile, otvorila je 24. januara još jedan pogon u Inđiji, a vrednost te investicije je 4,5 mil EUR. Izgradnja pogona od 7.800 kvadrata počela je aprila 2016. godine i već je zaposleno oko 600 radnika. „IGB Automotive“ osnovala je 2007. godine nemačka kompanija „I.G.Bauerhin GmbH“ i sada zapošljava 2.200 radnika.

Ta grupacija ima fabrike u nekoliko zemalja, a pogon u Srbiji je najveći i zapošljava najveći broj radnika. „IGB Automotive“ godišnje proizvde je 20 miliona jedinica.

U ime rukovodstva Grupacije „IG Bauerhin“ dobrodošlicu prisutnima poželeo je Karsten Hilmer. On je rekao i da su, osim pogona u Inđiji, u planu nova postrojenja u Kini i Meksiku.

Folker Prešer, menadžer proizvodnje za Evropu, istakao je kako je zadovoljan što je investicija u Inđiji premašila očekivanja.

– Želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u planiranju i realizaciji ovog projekta, naročito građevinskoj kompaniji i menadžmentu, koji su zajedno u rekordnom vremenu izgradili proizvodni pogon veoma visokog kvaliteta. Zaposleni u Inđiji su u poslednjim mesecima učinili mnogo – ostvarili porast proizvodnje, smanjili zaostatke u isporuci i uspostavili normalan tok isporuke delova. Uz nova zapošljavanja, pored proširenja proizvodnje, razvijaće se i tehnički departmani. Pre svega, procesna tehnika, razvoj, konstrukcija, pravljenje alata i mašina, za šta će nam biti potreban veliki broj inženjera. U tom smislu nastavićemo saradnju sa univerzitetima, čime će se IGB dugoročno još više razvijati – rekao je Prešer i dodao da „kraj rasta nije na vidiku“, te da će se u 2017. i 2018. realizovati nove investicije.