Leoni otvorio 4. fabriku u Srbiji – Pogon u Kraljevu zaposliće 5.000 ljudi

Kompanija Leoni, globalni dobavljač proizvoda i rešenja za upravljanje energijom i podacima u automobilskom sektoru i drugim industrijama, danas je u Kraljevu obeležila zvanično otvaranje svoje četvrte fabrike u Srbiji.

Novi pogon je najveća Leoni fabrika u našoj zemlji, a u punom kapacitetu zapošljavaće i najveći broj ljudi (do 5.000 do kraja 2023. godine), što ovu kompaniju čini najvećim privatnim industrijskim poslodavacem u Srbiji. Leoni jedosada uložio više od 50 miliona evra u izgradnju i opremu svog fabrike u Kraljevu, navodi kompanija u saopštenju. 

Ceo objekat ima više od 60.000 kvadratnih metara, od čega 45.000 kvadratnih metara predstavlja proizvodni deo, koji je sada završen, dodaje se.

Otvaranju pogona prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je podsetio da se „u Kraljevu prave autokablovski setovi za sve tri fabrike mercedesa u Nemačkoj i Mađarskoj“.

Leoni Srbija je deo Leoni Grupe i osnovana je 2009. godine, kada je počela sa radom fabrika u Prokuplju. Druga fabrika otvorena je pet godina kasnije u Malošištu, u opštini Doljevac, dok je od sredine 2017. operativna i treća fabrika u našoj zemlji – u Nišu. U avgustu 2018. godine kompanija je u Kraljevu počela izgradnju četvrte fabrike u Srbiji, navodi se u saopštenju Razvojne agencije Srbije. 

Kompanija Leoni je na listi najvećih izvoznika iz Srbije. 

Foto: leoni-srbija.com

Podeli na društvenim mrežama: