Mađarska UBM grupa počela izgradnju fabrike stočne hrane u Šidu

Mađarska kompanija UBM počela je izgradnju fabrike stočne hrane u Adaševcima kod Šida, u koju će investirati oko 24 miliona evra i gde će zaposliti oko 100 radnika.

Kompleks će obuhvatati površinu od 20 hekatara, a uz proizvodne pogone biće izgrađena i skladišta za sirovine i gotove proizvode.

UBM grupa bavi se proizvodnjom i distribucijom stočne hrane, kao i trgovinom sirovinama za stočnu hranu. Osim u Mađarskoj – gde je najveći proizvođač stočne hrane, UBM posluje u još 10 zemalja. Kompanija zapošljava ukupno 430 ljudi, a njen prihod u 2021. godini iznosio je 515 miliona evra, navodi se u saopštenju Razvojne agencije Srbije.

Polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike u Adaševcima prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, predstavnici UBM grupe i Pokrajinske vlade.

Kako se navodi u saopštenju RAS-a, novu investiciju UBM grupe podržale su vlade Mađarske i Srbije.

Cilj kompanije UBM jeste da nastavi širenje poslovanja, kako bi postala vodeći regionalni proizvođač stočne hrane, izjavio je direktor Peter Horvath (Peter Horvat).