„Magna Seating“ otvorila pogon u Odžacima – Delovi za sedišta za ceo svet

Kompanija „Magna Seating“ otvorila je u Odžacima pogon u kome će proizvoditi komponente za sedišta za vozila  Smart, Reno i Ford.

Sa oko 300 zaposlenih i proizvodnim prostorom od 4.300 kvadratnih metara, „Magna Seating“ predstavlja prvi „Magnin“ proizvodni pogon u Srbiji.

U periodu koji je prethodio svečanom otvaranju, svi zaposleni u „Magna Siting“ pohađali su specijalnu obuku u cilju obezbeđivanja maksimalne fleksibilnosti i efikasnosti proizvodnje. Ova obuka predstavlja dodatnu investiciju „Magne“ kao pomoć razvoju lokalne radne snage i prilagođavanju jedinstvenom automobilskom proizvodnom okruženju.

– Proizvodi napravljeni u Odžacima šalju se u „Magnine“ fabrike u inostranstvu u kojima se kompletiraju sedišta. Do nedavno su se slali samo u pogone u Nemačkoj, gde je evropsko sedište ove kompanije, a od septembra ove godine i u pogon u španskoj oblasti Valensija. Plan je da se od sledeće godine iz fabrike u Srbiji, proizvodi šalju i u Veliku Britaniju i Češku – rečeno je na otvaranju.

Inače, „Magna International“ ima 314 proizvodnih jedinica i 89 centara za razvoj proizvoda, inženjering i prodaju u 29 zemalja, a zapošljava 123.000. Kompanije se bavi proizvodnjom tela, šasija, sedišta, pogona, elektronike, retrovizora, vrata i krovnih sistema i modula, kao i kompletnog inženjeringa vozila i ugovorne proizvodnje. Akcijama ove kompanije trguje se na berzama u Torontu (MG) i Njujorku (MGA).

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.