Crep iz Leskovca stiže i do Azije – Mladost otvorila novi pogon vredan 30 mil EUR

Kompanija Mladost, jedan od najznačajnijih  proizvođača građevinskog materijala u regionu, juče je otvorila novi pogon sa automatizovanom proizvodnjom crepova, u koji je uloženo 30 miliona evra i gde je posao dobilo još 50 radnika.

Mladost, koja će ove godine obeležiti 110 godina postojanja, sada broji oko 250 zaposlenih. Iz Leskovca crep odlazi širom Balkana, Evropske unije, čak i do Azije.

– Ovaj pogon odlikuje najnovija tehnologija proizvodnje koja u poslednjih 12 godina nije primenjena nigde u Evropi. Urednost i čistoća pogona se može meriti sa apotekom i roboti se nalaze na svakom segmentu proizvodnje – izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska novog pogona.

Miloš Terzić, generalni direktor kompanije Mladost, istakao je ovom prilikom da će do kraja meseca kompanija o svom trošku asfaltirati prostor oko pogona. Dodao je i da je u planu izgradnja fotonaponske elektrane, kako bi rešili problem zagađenja.

Kompanija Mladost proizvodi crepove i blokove za zidanje i međuspratne konstrukcije. U njenom sastavu su ukupno četiri fabrike na jugu Srbije: IGM Mladost d.o.o. Leskovac (proizvodnja crepa), IGM Mladost d.o.o. Leskovac – ogranak Mala Plana (proizvodnja bloka), IGM Mladost d.o.o. Leskovac ogranak Stalać (proizvodnja bloka), IGM Mladost d.o.o. Leskovac ogranak Vlasotnice (proizvodnja bloka).

Foto: YouTube/PrintScreen