Nemačka Bizerba počela izgradnju pogona u Valjevu

U industrijskoj zoni u Valjevu zvanično je počela izgradnja pogona nemačke kompanije Bizerba, svetskog lidera u proizvodnji vaga.

Kako je saopštila Razvojna agencija Srbije, u pogonu od oko 10.000 m2, koji će u početku imati oko 300 zaposlenih, proizvodiće se vage i industrijske komponente namenjene izvozu širom sveta.

Planirano je da fabrika, u koju će biti uloženo više od 30 miliona evra, bude otvorena u poslednjem kvartalu 2022. godine, saopštio je generalni direktor kompanije Andreas Kraut, tokom svečanog polaganja kamena temeljca, kome su prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Podsetimo, nemačka Bizerba i Ministarstvo privrede Srbije potpisali su u maju prošle godine ugovor o podsticajima za ulaganje.

Bizerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu.

Prisutna je u 120 zemalja, a ima 4.300 zaposlenih. Proizvodni pogoni pored Nemačke nalaze se u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD. U Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima Bizerbe.

Foto: bizerba.com