Nemački Alutec planira proširenje pogona u Srbobranu

Nemački Alutec, jedan od globalnih lidera u proizvodnji aluminijumskih delova za autoindustriju, planira proširenje pogona u Srbobranu, najavio je diektor kompanije za Srbiju Mirsad Tiganj. Alutec već dve godine posluje u prostoru logističkog centra Trgoauto u Srbobranu.

Sa postojećih 1.600 kvadrata proizvodne površine idemo na 2.600, uz uvoz dodatnih mašina – naveo je Mirsad Tiganj.

– U junu je bilo tačno dve godine kako poslujemo u Srbobranu. Od 80 zaposlenih, čak 65 njih je iz opštine Srbobran, a planirano je da do kraja godine broj radnika u ovom pogonu bude 100. 

Vlasnik firme Trgoauto Đorđe Džekov navodi da je „dugo razmatrao ideju podizanja jednog industrijskog prostora na kojem bi se sreli i poslovali razni biznisi, bili jedni drugima podrška za razvoj i efikasniji nastup na tržištima“.

– Кao privrednik koji posluje 32 godine znam šta je sve potrebno za nesmetano funkcionisanje jednog uspešnog preduzeća. Ovaj logistički centar sam kupio 2005. i doveo ga u funkciju sa željom da ispunjava sve potrebne norme i zahteve, onako kako sam to zamislio, a to je da povežem svoju firmu koja se bavi transportom, logistikom, utovarom, sa nekom ozbiljnom proizvodnom kompanijom – kaže.

Dodaje da upravo spremaju novu halu koja se nastavlja na ovu u kojoj je trenutno proizvodnja.

– Spajanjem ta dva objekta otvoriće se prostor za zapošljavanje većeg broja naših ljudi, što će biti od velike koristi lokalnoj samoupravi, meni kao vlasniku ove lokacije, a pre svega građanima opštine Srbobran. Ova lokacija je idealna za proizvodnju, nalazi se na samo tri kilometra od autoputa, završili smo trafostanicu koja je za nas bila značajna investicija, napravili smo kompresorsku stanicu i sve drugo što je potrebno – objasnio je Džekov, prenosi Dnevnik.rs.

Nemački Alutec proizvodi aluminijumske delove za autoindustriju, za potrebe vodećih proizvođača automobila kao što su Volkswagen, Audi, Bosch i drugi.

Foto: ilustracija, Fabien/Pixabay