Nemački Boysen Abgassysteme otvorio fabriku izduvnih sistema u Subotici (VIDEO)

Nemačka kompanija Boysen Abgassysteme (BAS), jedan od vodećih svetskih proizvođača izduvnih sistema za automobilsku industriju, otvorila je danas fabriku u industrijskoj zoni u Subotici. Pogon se prostire na oko 38 hiljada kvadratnih metara, a plan kompanije je da ukupna investicija dostigne 65 miliona evra. Do 2024. godine, BAS će u Subotici zaposliti 500 radnika.

Nemačka kompanija u subotičkom pogonu proizvodiće auspuhe za brend automobila Mercedes Benz, saopšteno je. 

– Zbog visokog tehnološkog standarda proizvodnje, potrebna nam je visokokvalifikovana radna snaga. Imajući u vidu blizinu tehničkih škola i tehničkih fakulteta Novom Sadu, lokacija Subotica u potpunosti ispunjava ovu potrebu – naglasio je Rolf Dieter Geisel, predsednik Boysen Abgassysteme grupacije.      

On je dodao da je fabrika u Subotici najveći proizvodni pogon grupacije realizovan u inostranstvu i najavio da se naredne godine na ovoj lokaciji očekuje promet od skoro 100 miliona evra, a 2023. godine promet od 160 miliona evra na godišnjem nivou.

Grupacija Boysen sa sedištem u Nemačkoj, koja zapošljava više od 5.000 ljudi širom sveta, u 2021. godini očekuje promet od 2,6 milijardi evra.

Izvor: ras.gov.rs

Foto: YouTube/Suboticacom (Screenshot)