Nova fabrika KAFE u Požarevcu – Bambi Success gradi pogon vredan 3 miliona evra

Preduzeće Bambi Success otvoriće novu fabriku za preradu kafe u Požarevcu. Pogon od oko 1.600 m2 biće izgrađen u Severnom bloku industrijske zone, a investicija je vredna oko 2,9 miliona evra.

Za ovu investiciju, Grad je bez naknade ustupio parcelu od oko 40 ari, saopšteno je na zvaničnom sajtu Požarevca. Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Bambi Success d.o.o. Aleksandar Miljković.

U prvoj fazi planirani kapacitet iznosiće oko 200 tona kafe mesečno, a kako je naveo Miljković, očekuje se da naredne godine bude realizovana i druga faza, proširenjem na još jednu parcelu i povećanjem proizvodnje.

Tako će se Požarevcu vratiti nekadašnji brend Pascalin kafa, sa drugim proizvodima baziranim na „crnom zlatu“, navodi se na sajtu Grada.

Požarevačko preduzeće Bambi Success bilo je u stečaju do proleća prošle godine, kada je postupak obustavljen nakon prodaje stečajnog dužnika kompaniji Agrofood International d.o.o, čiji je osnivač bugarski Agri Commodity. Proizvodnja je nastavljena na staroj lokaciji u krugu Koncerna Bambi a.d, a investitor je lokalnoj samoupravi uputio pismo o namerama da podigne potpuno novu fabriku u novoj industrijskoj zoni „sa najsavremenijom opremom i za proizvodnju različitih vrsta kafe i različitih pakovanja“. Kako je navedeno, „investicija bi obuhvatala izgradnju hale, instaliranje kompletne linije za prženje, mlevenje i pakovanje kafe najnovije generacije nemačkog proizvođača PROBAT, izgradnju magacinskog prostora i distributivne mreže“.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.