Novosadska fabrika Barry Callebaut snabdevaće Štark čokoladom i smesama

Švajcarski proizvođač čokolade i proizvoda od kakaa Barry Callebaut saopštio je juče da je potpisao dugoročni ugovor o autsorsingu sa fabrikom konditorskih proizvoda Atlantic Štark Beograd. Dve strane saglasile su se da neće otkrivati finansijske detalje ugovora.

Atlantic Štark prvi je regionalni kupac koji će se snabdevati iz nove fabrike Barry Callebaut u Novom Sadu

– Dugoročni ugovor o autsorsingu čini kompaniju Barry Callebaut jednim od vrhunskih dobavljača smesa Atlantic Štark-a i jedinim dobavljačem čokolade – navodi se u saopštenju.

Isporuke za fabriku Atlantic Štark započeće odmah. Deo ugovorenih količina uključuje i Cocoa Horizons kakao, kojim Barry Calebaut sprovodi incijativu za dostizanje održivosti.

– Ovaj ugovor o ausorsingu važan je korak u opsluživanju tržišta Jugoistočne Evrope čokoladom i smesama. Zahvaljujući Cocoa Horizons sertifikatu kompanije Barry Callebaut, omogućićemo veću vidljivost za „održivu čokoladu“ u Jugoistočnoj Evropi, za šta su naši kupci i potrošači izuzetno zainteresovani – rekao je Rogier van Sligter, ko-predsednik Barry Callebaut za EMEA region.

Cocoa Horizons

Fondacija Cocoa Horizons je neprofitna i nezavisna organizacija, čija je svrha da podstakne prosperitet proizvođača kakaa, osnovana je 2015. godine. Usmerena je na dobrobit farmera, zajednica i životne sredine. Cocoa Horizons je jedan od ključnih programa održivosti, uz pomoć kojih kompanija Barry Callebaut nastoji da dostigne ciljeve zacrtane za 2025. godinu.