IZVOZ hemijskih proizvoda: Otvoren novi pogon kompanije Sigma u Crvenki

Novi proizvodni pogon kompanije Sigma d.o.o za proizvodnju biocidnih proizvoda na bazi aktivnog hlora, jedinstven u Jugoistočnoj Evropi, otvoren je u ponedeljak, 22. avgusta.

Sigma se bavi proizvodnjom i punjenjem sredstava za dezinfekciju koja se koriste u prevenciji i borbi protiv Kovida-19 i izrađena su u skladu sa evropskim standardima, bezbedna i sigurna za ljude i životnu sredinu.

– U procesu elektrolize vodenog rastvora soli dobijaju se najefikasnija sredstva pogodna za korišćenje i u bolničkim uslovima i uslovima izloženosti virusnim infekcijama – rekao je Dragan Kapičić, generalni direktor i vlasnik kompanije Sigma iz Crvenke.

Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku industriju Privredne komore Srbije (PKS) ,istakao je da Komora podržava domaću pamet, razvoj novih tehnologija i izvoz inovacija razvijenih u našoj zemlji, a Sigma je jedan od odličnih primera.

Kompanija je počela plasman svojih proizvoda u Hrvatsku, Mađarsku, ali su u planu ne samo zemlje regiona nego i afričko tržište. Razvoj opreme i sredstava za dezinfekciju je veliki iskorak jer su uz podršku instituta, univerziteta i domaće pameti napravljena nova tehnološka rešenja koja će biti konkurentna na inostranim tržištima.

Izvor/foto: PKS