Hisense gradi novi pogon u Valjevu vredan 40 mil EUR – Otvaranje u februaru 2023.

Korporacija Hisense investiraće više od 40 miliona evra u novi pogon za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu. Nova fabrika Valjevo 3 proizvodiće rashladne uređaje brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta. Završetak radova i otvaranje fabrike planirani su za februar 2023. godine. 

Gorenje u Valjevu već zapošljava više od 1.600 radnika, a početak rada nove fabrike značiće angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine, navodi se u saopštenju kompanije Hisense Europe.

Novi pogon se gradi pored postojeće fabričke lokacije, na površini od 45.000 m2, na kojoj će biti smeštena savremena proizvodna hala od 30.000 m2, magacini i restoran za zaposlene. Prema fotografijama sa terena, koje je kompanija Hisense objavila na svom zvaničnom sajtu, mašine su uveliko na gradilištu.

Foto: hisense-europe.com (Hisense Gorenje)

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense Gorenja Valjevo do 2025. iznositi 1,7 miliona aparata godišnje.

– Od otvaranja prve fabrike u Valjevu, proizveli smo više od 9 miliona frižidera i zamrzivača, a samo u 2021. dostigli smo cifru od 950.000. Čak 92% ukupne proizvodnje izvezeno je na evropska tržišta, što je ovu fabriku svrstalo na listu najvećih izvoznika iz Srbije – ističu iz kompanije.

Gorenje je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i aparata za domaćinstvo, sa više od 90.000 zaposlenih širom sveta.

Foto: hisense-europe.com