Priboj dobija fabriku robota

Potpisivanjem ugovora sa požeškom kompanijom Inmold o zakupu 1.600 m2 proizvodnih pogona, Slobodna zona Priboj dobila je i devetog investitora.

Renomirana firma koja se bavi proizvodnjom IML robota i alata za brizganje plastike i obojenih metala planira da do kraja godine razvije serijsku proizvodnju u Priboju za čiju finalizaciju bi joj bilo potrebno oko 100 radnika.

Vlasnik kompanije Inmold Goran Janković rekao je da je dogovor da prostor koji je dobio u zakup na deset godina pilagodi svojim potrebama u naredna četiri meseca nakon čega će početi sa proizvodnjom.

– Matična firma u Požegi krenula je sa šest radnika, dok danas ta firma ima oko 300 zaposlenih. Plan je da se i ovde krene sa istom delatnošću i da ove godine zaposlenim određeni broj ljudi, a da svake naredne to proširujemo i ako treba dostignemo broj kao i u Požegi. Kadar koji nam je potreban su, pre svega, radnici iz mašinske industrije, zanatlije i inženjeri. Imali smo i razgovor sa nekolicinom njih i vidimo da raspolažu znanjem. Veoma mi je to interesantno, jer u Požegi obično zapošljavamo mlade ljude koje tek treba da obučimo da bi došli do nekog nivoa znanja, dok ovde to već imam – kazao je Janković dodajući da je velika povoljnost sem tehničke osposobljenosti ljudi i prednost, kao što je povraćaj PDV-a, koju donosi Slobodna zona Priboj, prenose Novosti.

Podeli na društvenim mrežama: