Priština razmatra UKIDANJE TAKSI na robu iz Srbije

Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe, objavio je RTS pozivajući se na kosovske medije.

Tim od devet članova trebalo bi da iznese preporuke kako izbeći prepreke, shodno tome i da da preporuku da li treba ukinuti taksu na srpske proizvode.

Na osnovu dokumenta do kojeg je došla prištinska televizija T7, tim čine predstavnici različitih odeljenja kosovskog Ministarstva trgovine, a koji takođe učestvuju u kosovskoj Agenciji za carinu, hranu i veterinarstvo. Takođe, u ovu grupu uključeni su i predstavnici preduzeća, a zastupaju ih Kosovska privredna komora, Klub proizvođača i Poslovna komora. U grupi ne učestvuju predstavnici Američke privredne komore na Kosovu.

– Nije poznato kada će taj tim završiti svoj posao, koji podrazumeva ispitivanje trgovinskih barijera. Nisam obavešten o rokovima, ali ministar i radna grupa posvećeni su pažljivom razmatranju i davanju dobre preporuke kosovskoj vladi – naveo je Getoar Mjeku, savetnik ministarke ekonomije Kosova.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.