Regent stiže u Svilajnac – Švajcarska kompanija pokreće proizvodnju rasvete

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je u Bazelu ugovor sa rukovodstvom švajcarske kompanije Regent, koja će u aprilu u Svilajncu pokrenuti proizvodnju električne rasvete.

Kompanija Regent iznajmila je objekat od oko 1.000 kvadrata, gde će započeti proizvodnju. Paralelno grade i sopstvene hale, koje će u prvoj fazi imati oko 6.000 kvadrata, a u drugoj još toliko. Ukupna vrednost investicije je oko 8 miliona evra. Novi investitor zapošljavaće u Svilajncu 130 radnika, saopštila je lokalna samouprava

Ova izvozno orijentisana kompanija, nakon – kako kažu, duge analize, odlučila se da fabriku gradi upravo u Svilajncu zbog najboljih ponuđenih uslova.

Generalni direktor Regenta Christoph Platzer (Kristof Placer) istakao je da se raduje otvaranju pogona u Srbiji, kao i da su im potrebni i visokoobrazovani radnici.

– Dualno obrazovanje je veoma važno za nas, jer je to već dugo deo uspešne tradicije u Švajcarskoj. Univerziteti, škole i firme rade zajedno, ruku pod ruku, kako bismo imali prave ljude na pravim mestima – rekao je Platzer u razgovoru sa delegacijom opštine Svilajnac.

On je pojasnio da će fabrika u Srbiji najpre biti deo lanca snabdevanja, te da se nada da će u budućnosti u našoj zemlji praviti i kompletan proizvod.

Kompanija Regent proizvodi profesionalno osvetljenje, pre svega za kancelarijske prostore, ali i za delove industrije.

Delegacija opštine i slobodne zone Svilajnac, sa čelnicima kompanije, obišla je proizvodne pogone Regenta u Bazelu, gde im je predstavljeno sve ono čime investitor raspolaže, objavila je lokalna samouprava.

Regent ima oko 600 zaposlenih u šest zemalja.

Foto: regent.ch

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.