Saradnja kompanija „Metromed“ i „Spektar“ – Stvoreni preduslovi za transfer najnovije ruske tehnologije u proizvodnji medicinskih aparata u Srbiju

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Raša Ristivojević sa saradnicima, primio je generalnog direktora ruske firme „Metromed“ iz Omska Valeri Viktoroviča Peddera i akademika Ruske Akademije medicinsko – tehničkih nauka Tkačev Ruslana. Susretu su prisustvovali i direktor Predstavništva Ruske privredne komore u Republici Srbiji Vladimir Grišin, pomoćnik ministra zdravlja Republike Srbije dr Zoran Kovačević i generalni direktor „Spektar“ d.o.o. u Čačku Mileta Mihajlović.

„Metromed“ se bavi proizvodnjom visokosofisticiranih medicinskih aparata, zasnovanih  na najnovijim tehnološkim dostignućima ruskih naučnika u oblasti ginekologije, hirurgije i otorinolaringologije. Posle prezentacije svojih proizvoda i najnovijih naučnih dostignuća, predstavnici „Metromeda“ i „Spektra“ razmotrili su mogućnosti transfera ruske tehnologije za proizvodnju novih medicinskih aparata za lečenje u „Spektar“ Čačak, kao i za zajedničkog poslovanja, sprovođenje naučno – istraživačkih radova, proizvodnju aparata i zajedničko istupanje na domaćem, ruskom i svetskom tržištu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.