„Siemens“ kupuje kompaniju „Milanović Inženjering“

Siemens“ planira preuzimanje srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju „Milanović Inženjering„. Firma sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju, navedno je u saopštenju kompanije „Siemens“.

Kako se dodaje, visina transakcije ostaje poslovna tajna, a zaključenje posla očekuje se početkom 2018, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

– Preuzimanjem kompanije „Milanović Inženjering“, „Siemens“ ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu. „Siemens“ se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu. Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u „Siemens“-ovoj fabrici Large Drive u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji – izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije „Siemens“ Srbija.

Kompanija „Milanović Inženjering“ je osnovana 2001, a 2016. godine zabeležila je obrt od 15,3 mil EUR i trenutno upošljava oko 430 radnika, navedeno je u saopštenju kompanije „Siemens“.