SMP Automotive gradi fabriku autodelova u Ćupriji – Posao za 450 radnika

Nemački SMP Automotive, proizvođač spoljnih i unutrašnjih modula za automobile (branika, rešetki, karoserijskih elemenata, lajsni, spojlera, instrument tabli, modula za vrata sa pratećom elektronikom itd), izgradiće fabriku u Ćupriji u kojoj će biti zaposleno 450 radnika.

Kao deo Samvardhana Motherson Group, SMP Automotive nalazi se na listi 20 svetskih lidera u ovoj oblasti industrije. Između nekoliko lokacija u Srbiji, investitori su se, kako se navodi na zvaničnom sajtu opštine, odlučili za Ćurpiju, a pogon će biti podignut u industrijskom parku Dobričevo.

Predstavnici lokalne samouprave najavili su početkom maja da će ova zona biti proširena za 44 hektara, obrazloživši to željom “velikog investitora da u Ćupriji podigne fabriku autodelova. Sredinom avgusta, na lokaciji su se pojavile prve građevinske mašine, a desetak dana sve je pretvoreno u veliko gradilište. Sam proizvodni objekat trebalo bi da bude veličine tri fudbalska igrališta. Rok za završetak radova je jun 2021. godine.

Predstavnici lokalne samouprave najavili su da će u narednom periodu, uz pomoć države, biti dovršena i kompletna infrastruktura u industrijskoj zoni, te da se očekuje značaj razvoj ovog industrijskog kompleksa.

 

Podeli na društvenim mrežama: