Sun Valley novi vlasnik kompanije Victoriaoil

Sun Valley novi je vlasnik kompanije Victoriaoil, jedne od najsavremenijih uljara na Balkanu i dugogodišnje članice Victoria Group.

Osnivači i suvlasnici kompanije Sun Valley su Cooperstown S.à R.I. (u vlasništvu Oaktree Capital Management) i Vaja Jhashi (vlasnik jednog od najvećih agroindustrijskih holdinga u Istočnoj Evropi, koji posluje u Moldaviji, Ukrajini i Rumuniji), navodi se u saopštenju Victoriaoil.

Prema podacima APR, novi vlasnik Victoriaoil – preduzeće Sun Valley d.o.o. Stari Grad, Beograd, osnovano je 21. jula 2020.

Victoriaoil jedna je od vodećih kompanija u proizvodnji i preradi suncokretovog ulja u Srbiji i regionu.

Victoria grupa: Veliki planovi za Sojaprotein

Odlični rezultati kompanije Victoriaoil, osnova su za dalje ambiciozne planove i još bolje poslovne rezultate kompanije sa novim vlasnikom, rekao je Stefan Babović, direktor operacija Victoria Group.

– Sa druge strane, Victoria Group namerava da učvrsti poziciju vodećeg evropskog igrača u proizvodnji non-GMO biljnih proteina svoje najveće kompanije Sojaprotein. Čak i u godini koju je obeležila pandemija COVID-19, poslovanje se dodatno razvijalo usled sve veće potražnje za alternativama mesu na bazi soje i non-GMO proizvodima, a otvoreno je i više od 30 novih radnih mesta u novom pogonu i laboratoriji – naveo je Babović dodajući da se „kontinuirano sprovode kapitalna ulaganja, sa više od 17 miliona evra realizovanih u 2020. i izdvojenih za 2021. godinu, a planirane su i dodatne investicije u naredne dve godine u energetsku efikasnost i optimizaciju sistema proizvodnje, kao i nove proizvode“.

Sojaprotein danas prodaje svoje proizvode u 65 zemalja na pet kontinenata i nalazi se među najvećim izvoznicima u Srbiji, a dobavljač je mnogih multinacionalnih prehrambenih kompanija – Kraft Heinz, Kerry group, Nutriset, Bayer, Sanofi, Sandoz, Solina, Sano, Skretting, Pepsico, Cargill i Bunge, kao i domaćih kompanija Bambi i Štark.

Foto: victoriaoil.com