Turska kompanija Jeanci širi proizvodnju i investira 1,2 miliona evra

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ambasador Turske Hami Aksoy (Hami Aksoj), posetili su krajem prošle nedelje pogon turske kompanije Jeanci (Džinsi) u nekadašnjem objektu Sintetike.

Tokom ove posete, najavljeno je proširenje poslovanja kompanije Jeanci. Naime, u planu je otvaranje pogona u objektu nekadašnjeg Srboleka, uz izgradnju prostora od 1.070 kvadratnih metara, u šta će biti uloženo 1,2 miliona evra. Kako se navodi na zvaničnom sajtu grada, u planu je da taj pogon bude otvoren početkom naredne godine.

Kompanija Jeanci Serbia osnovana je pre 11 godina i zapošljava više od 800 radnika. U našoj zemlji, ova turska kompanija posluje u tri kompleksa.

Jeanci je prvenstveno usmeren na proizvodnju odeće od opranog tekstila, pod markom svojih klijenata. Reč je o proizvodima od teksasa, canvas platna, gabardina, satena, poplina i sličnih tkanina. Radi dobijanja krajnjih proizvoda, tkanina podlaže pranju, bojenju delova i drugim dodatnim procesima. Izvoz proizvoda je stopostotan i proizvodi se šalju u ceo svet, a najviše u Evropu, navodi se na sajtu kompanije. 

I turski Erenli u Leskovcu od 2022.

Istovremeno, gradonačelnik Leskovca je podsetio na planirani dolazak još jedne kompanije iz Turske – firme Erenli, koja će uložiti 16,6 miliona evra u svoj pogon i zaposliti 338 radnika.

– Potpisani su svi ugovori potrebni za početak realizacije investicije i očekujemo da se završi tokom naredne godine – objavio je gradonačelnik.

Ambasador Aksoy podsetio je da turske investicije u ovom trenutku u Srbiji iznose oko 250 miliona dolara.