Izvoz NAMEŠTAJA: Simpo najavio rast na tržištu Albanije

Na 27. Međunarodnom sajmu privrede održanom tokom prethodne nedelje u Tirani, vodeći proizvođač nameštaja i čuveno ime jugoslovenske drvne industrije, vranjska kompanija Simpo, potvrdila je da planira širenje prodajnih kapaciteta u Albaniji i pronalaženje što većeg broja klijenata iz oblasti hotelijerstva u toj zemlji.

U kompaniji postoji veliko interesovanje za opremanje hotela u Albaniji, jer je turizam ove zemlje u razvoju, otkrili su za RTS tokom nastupa na sajmu.

Na privrednom sajmu, Simpo je prisutan od 2018. godine i dosada su dogovorili nekoliko saradnji i plasirali robu iz redovnog asortimana.

– Imali smo par manjih opremanja, što za naše kapacitete proizvodnje svakako nije dovoljno. Zbog toga smo i ove godine tu – da proširimo plasman i pronađemo nove kupce – istakli su iz Delegacije ove kompanije.

Vranjski proizvođač nameštaja u ovom trenutku oprema stambene jedinice u Belorusiji. Prisutni su kako na regionalnom, tako i na evropskom tržištu, što podrazumeva i poslovanje u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji.

Simpo je, zbog opterećenosti kapaciteta proizvodnje tapetarskih proizvoda u Vranju, nedavno otvorio fabriku u Zubinom Potoku, gde je prebačen deo proizvodnje. U ovom mestu su  zaposlili oko 70 radnika.

Robna razmena Srbije i Albanije stalno raste, uprkos pandemiji. Tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene za 28% u odnosu na isti period prošle. Pre osam godina robna razmena bila je 100 miliona evra, a očekuje se da će do kraja ove biti 300 miliona evra.