Wacker Neuson počinje izgradnju novih pogona u Kragujevcu

Kompanija Wacker Neuson koja u Kragujevcu dugo godina uspešno posluje u sektoru proizvodnje zavarenih konstrukcija i karoserija za građevinske mašine, u maju će početi izgradnju novih pogona. 

Kako je izjavio Branko Ilić, direktor proizvodnje u Wacker Neuson, ovo preduzeće izgradiće još 22.000 m2, a u planu je zapošljavanje još 200 radnika.

Wacker Neuson, sa više od 300 grupa proizvoda, jedna je od vodećih kompanija u svetu u oblasti proizvodnje građevinskih mašina i uređaja. Njihovo sedište je u Minhenu, a proizvodno-razvojne lokacije u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini. Prema podacima sa zvaničnog sajta, grupacija na globalnom nivou zapošljava oko 5.500 ljudi, a njeni brendovi su Wacker Neuson, Kramer i Weidemann.

Investicije u Kragujevcu 

U Kragujevcu će, kako je najavljeno, svoje proizvodne kapacitete proširiti i kompanija Yanfeng, te će pored pogona u kome proizvode enterijere za automobile biti sagrađeno dodatnih 30.000 m2 odakle će stizati metalne komponente za automobilsku industriju. Takođe, IME Autolift, proizvođač i serviser opreme za manipulaciju šinskim vozilima, početkom marta ove godine otvorio je proizvodne pogone na 2.300 kvadratnih metara.

Izvor: PKS 

Foto: wackerneusongroup.com