Zoppas širi proizvodnju i povećava broj radnika u Kikindi

Italijanska kompanija Zoppas planira da poveća kapacitete i broj zaposlenih u fabrici u Kikindi, saopšteno je nakon sastanka menadžmenta grupacije i predstavnika lokalne samouprave.

Ova grupacija je jedna od vodećih svetskih proizvođača grejača različite namene. Njihovo sedište je u Italiji, a prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini. Zoppas proizvodi različite vrste grejača koji se nalaze u širokoj primeni – od kućnih aparata, bele tehnike, pa do auto-industrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

Fabrika u Kikindi zvanično je otvorena 2017. godine. Krizni period nije mnogo poremetio planove Zoppas-a, te je u agendi jednog od najvećih poslodavaca u ovom delu Srbije premeštanje nove proizvodne linije iz Rumunije u Kikindu.

– Trenutno u Kikindi imamo 700 zaposlenih. U prvom transferu proizvodnje, zaposlićemo od 30 do 40 novih radnika i nastavićemo tim tempom u narednom periodu. Kapacitet fabrike je oko 1.000 radnika, što će biti ispunjeno u narednim godinama – rekao je generalni direktor Zoppas Industries za Rumuniju i Srbiju Dorel Enače.

Osim u ovoj fabrici, oko 120 radnika iz Kikinde zaposleno je i u Rumuniji, a plan je da se njihov broj tokom februara poveća na 200, rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.