Kompanija TIMOCOM ustupila zgradu za centar za vakcinaciju

Deo sedišta kompanije Timocom u nemačkom gradu Erkrathu, postao je centar za vakcinaciju okruga Metman (Mettmann), nakon što se kompanija odlučila na društveno odgovoran potez i donirala prostor zajednici.

Rheinische Post je 20. novembra 2020. izvestio o potrazi za centrom za vakcinaciju u okrugu Metman. Kompanija Timocom odmah je došla na ideju da želi da pomogne – kontakt sa lokalnom samoupravom je brzo uspostavljen, a u kratkom roku su obavljene i neophodne kontrole, pa se na prihvatanje ove specifične donacije nije dugo čekalo. Tako su delovi zgrade B sedišta kompanije Timocom postali centar za vakcinaciju, koji bi, po planu, trebalo da se koristi godinu dana.

– Postupak kompanije Timocom svedoči o velikom osećaju društvene odgovornosti, pripadnosti zajednici i brizi za zdravlje stanovništva, za koji nemamo dovoljno reči hvale – navodi predstavnik lokalne samouprave Thomas Hendele.

Okrug Metman je odgovoran za rad centra, dok je Timocom, uz obezbeđivanje prostorija i parking mesta, podržao i radove na obnovi koji su bili neophodni. Kako bi novi centar za vakcinaciju (2.500 m2 na tri sprata) bio spreman za rad, najpre je bilo neophodno da se tepisi uklone i zamene PVC podovima, kao i da se zidovi prekreče odgovarajućim, perivim, bojama.

Ukupno 95 zaposlenih ispraznilo je svoje kancelarije u najkraćem mogućem roku. Oni će preći na režim rada od kuće, uz alternativne opcije rada u preostalim delovima zgrade.

Korišćenje delova zgrade odvija se bez dodatnih prihoda za Timocom.

– Želeli smo da pomognemo, a ne da zaradimo od iznajmljivanja. Troškove koje bismo imali, tokom upotrebe zgrade snosiće okrug, naravno, bez ikakvih dodatnih obaveza – ističu u kompaniji Timocom. 

Centar će sada najpre – na početku operacija vakcinacije, služiti kao logistička podrška za mobilne timove. Oni će vakcinisati pripadnike ugroženih grupa, kao i osoblje u ustanovama za negu. Kada će vakcinisanje otpočeti u samom objektu, zavisiće od dostupnosti cepiva.