MINIMALAC svakom privredniku: Predstavljen deo mera Vlade Srbije

Iako je najavljeno da će u nedelju, 29. marta, zvanično biti predstavljen paket ekonomskih mera namenjen privredi, to se nije dogodilo jer kako je navedeno, reč o „obimnom poslu“.

Ipak predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u tom terminu gostovao na TV Prva gde je najavio neke mere. Prenosimo vam njegove izjave:

– Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća, za tri meseca, makar kriza oko korone i ne trajala tri meseca, dobiće minimalac. Svakom frizeru, obućaru, pekaru…, svima zaposlenima u njihovom preduzeću, platićemo minimalac. Frizer sada ne može da zaradi, ali će imati da plati minimalac i sebi i svom zaposlenom. Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika. To nas košta 700 miliona evra. Želimo da ne otpuštaju radnike, pa ćemo da im pomognemo.

– Tu su i korporejt ili kompanijske obveznice, za velika i srednja preduzeća, to je još nešto što ćemo da radimo. Šta to znači? Matijević dođe kod nas i kaže da hoće da dodatno proizvode, da im je potrebno 50 miliona evra, ali da vi kupite naše kompanijske obveznice. Dodatno ćemo da osnažimo stubove našeg sistema, Telekom, EPS… U ovom paketu o kom mi govorimo, radi se o sumi od više od 5 milijardi novca za privredu.

Razmišljamo o tome da damo svakom punoletnom građanu u Srbiji po 100 evra.