U Srbiji ZABRANJENO KRETANJE građana od 20 do 5 časova

Od danas, u Srbiji je u periodu od 20 časova uveče do 5 časova ujutru zabranjeno kretanje svih građana. Najnovija odluka Vlade Srbije, u cilju suzbijanja korona virusa, doneta je na jučerašnjoj vanrednoj sednici.

Novi propisi Vlade Srbije još su drastičniji za starije. Svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama, zabranjeno je napuštanje svojih domova. Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina. To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača, saopšteno je.

– Građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima – navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije otvorilo je posebnu e-mail adresu i telefonsku liniju putem kojih građani mogu dobiti sve informacije iz nadležnosti MUP-a u vezi sa aktuelnom situacijom epidemije korona virusa.

Pitanja iz nadležnosti MUP-a građani mogu poslati na mejl infokoronavirus@mup.gov.rs ili se informisati na broj telefona 011/2741-580.

Rad u trećoj smeni za vreme vanrednog stanja 

Kompanijama koje imaju potrebe za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova uveče do pet sati ujutru dozvole će izdavati Ministarstvo privrede.

Popunjeni obrazac – tabelu sa podacima zaposlenih za čijim radom u noćnoj smeni postoji potreba, potrebno je dostaviti na email Ministarstva privrede: vanrednostanje@privreda.gov.rs

Pogledajte TABELU/OBRAZAC.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.