AKVIZICIJE na tržištu ekspres pošiljki – Hellman Logistics nastavlja širenje u Istočnoj Evropi

Logistička grupacija Hellman Worldwide Logistics najavila je akviziciju preduzeća za ekspres pošiljke Innight Express, koje posluje na tržištima Mađarske i Rumunije.

Ovom akvizicijom Hellmann završava važnu prekretnicu u svojoj strategiji širenja na tržištima Centralne i Istočne Evrope, uključujući i ključni segment ekspres pošiljki „danas za sutra“, navodi se u saopštenju.

Klijenti Innight Express mogu da očekuju „besprekornu integraciju i nepromenjene poslovne odnose“, navodi se u saopštenju.

Innight Express osnovan je 2004. godine, u Torokbalintu u Mađarskoj, a tokom godina razvio se u stručnjaka u oblasti isporuke „danas za sutra“, prvenstveno opslužujući kupce u automobilskoj i poljoprivrednoj industriji. Kompanija tokom poslednjih 8 godina ima i podružnicu u Rumuniji (Innight Express Romania).

– Širenjem našeg portfolija usluga u oblasti „danas za sutra“ ekspres isporuka u Istočnoj Evropi, preduzimamo još jedan važan korak u strategiji razvoja i proširenja koju sprovodimo od počeka godine – navode u kompaniji Hellmann Worldwide Logistics.

Kupovina preduzeća Innight Express omogućava nam prisustvo u dve atraktivne zemlje u razvoju na istočnoevropskom tržištu isporuka „danas za sutra“, dodaju.

U preduzeću Innight Express navode da će, kao deo globalne Hellmann porodice, nastojati da daju svoj doprinos uspehu kompanije u budućnost, te da je cilj dalje širenje, „uz održivo jačanje prisustva i udela u Istočnoj Evropi“, navodi se u saopštenju. 

Grupacija Hellmann Worldwide Logistics, globalni pružalac logističkih usluga, zapošljava 20.500 ljudi, putem 489 filijala u 173 zemlje širom sveta. Kako se navodi na zvaničnom sajtu grupacije, za poslove Hellmann-a u Srbiji zadužena je Alfa SP d.o.o. Beograd.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.