Amazon zaposlenima dodeljuje 500 miliona dolara bonusa

Amazon je odlučio da dodeli više od 500 miliona dolara bonusima zaposlenima koji se nalaze na tzv. prvoj liniji za vreme pandemije koronavirusa. Bonus će biti dodijeljen u znak zahvalnosti, saopštila je kompanija, a preneo je CNN.

Visina bonusa za zaposlene će varirati – radnici koji rade puno radno vreme, zaposleni u Whole Foods-u, vozači i partneri za dostavu dobijaće po 500 dolara, dok će radnici sa skraćenim radnim vremenom dobiti do 250 dolara.

Kako kažu iz kompanije, „zaposleni na prvoj liniji“ dobiće po 1.000 dolara, a vlasnici partnerskih službi za isporuku koje pomažu u otpremanju pošiljaka dobiće po 3.000 dolara.

Američki gigant beležio je ogroman rast prodaje za vreme pandemije, a online kupovina je značajno povećana.

Sa druge strane, mnoge zemlje i javnost kritikovali su Amazon zbog uslova rada i nedostatka informacija u vezi sa širenjem zaraze koronavirusom među zaposlenima. Najmanje 10 radnika skladišta umrlo je do sada od koronavirusa.

Amazon je u međuvremenu rekao da su preduzeti svi koraci da se spreči širenje virusa, pri čemu je u prva tri meseca za mere prevencije potrošeno više od 600 miliona dolara.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.