Atlantic Grupa otvorila novi distributivni centar u Hrvatskoj

Atlantic Grupa je otvorila novi logističko distributivni centar kod Velike Gorice, vredan oko 20 mil EUR, saopštila je kompanija, navodeći da taj centar obezbeđuje adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja.

Novoizgrađeni objekat objedinjuje ukupne skladišne kapacitete Atlantic Grupe na području Zagreba i centralni je logistički centar za hrvatsko tržište, ističu iz kompanije, a prenosi Hina.

– Investicija u izgradnju i opremanje, vredna oko 20 mil EUR, realizovana je u saradnji sa strateškim partnerom, kompanijom Kamgrad, u roku od samo sedam meseci – naglašavaju iz Atlantic Grupe.

Navode i da se Kamgrad „pokazao kao logičan odabir strateškog partnera za izgradnju objekta prema specifičnim potrebama Atlantic Grupe, namenjenog za dugoročni najam, budući da distributivna strategija Atlantic Grupe ne predviđa gradnju vlastitih skladišta“.

U prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mesta, a objekat ima i mogućnost dodatnog modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama. Razvoj distribucijskog poslovanja jedan je od stubova strategije rasta i razvoja kompanije, napominju iz kompanije Atlantic Grupa.

Kao zanimljivost novog logističko distributivnog centra izdvajaju i pilot projekat saradnje s hrvatskom robotičkom kompanijom Gideon Brothers, odnosno projekat testiranja prvog komercijalnog proizvoda te tehnološke kompanije – autonomnog logističkog robota.

Reč je o prototipu robota namenjenog za samostalnu vožnju, koji ima kapacitet prenosa tereta od 800 kilograma i dizajniran je za sigurno kretanje među ljudima, opremom i drugim logističkim vozilima. Prvi roboti ulaze u novi objekt 15. aprila, kada i počinje probni rad, ističu iz Atlantic Grupe.