Atlantic prodao Nelt Grupi brend dečje hrane Bebi

Atlantic Grupa prodala je brend proizvoda za odojač i decu Bebi grupaciji Nelt.

Reč je o širokom portfoliju prehrambenih proizvoda koji se plasiraju primarno na tržištu Rusije i ZND, gde je Bebi prisutan već više od 35 godina. Bebi je u Rusiji simbol za evropski kvalitet i poreklo u oblasti žitarica za decu, a u 2019. ostvareno je 11 miliona evra prihoda od prodaje, saopštio je danas Atlantic.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi u slovenačkoj Mirni nije deo kupoprodajnog ugovora.

Fabrika u Mirni i zaposleni ostaju tako u sastavu Atlantic Grupe, te će se nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prelaznog razdoblja, tokom kojeg će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primerenom alternativnom asortimanu, navodi se u saopštenju.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantic Grupe. Proces je započet pre dve i po godine izlaskom iz segmenta sportske i aktivne ishrane, te nastavljen prodajom segmenta kozmetike, dodataka ishrani i distribucije vode u galonima.

Kompanija istovremeno usmerava fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće, kao i sektor farmacije) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju s brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg), kao i razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa broji 4.000 zaposlenih u 15 kompanija na 11 tržišta u Evropi i Africi, u oblasti distribucije, logističkih usluga, proizvodnji hrane. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredeljenje ka daljem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.