BASF otvara novi distributivni centar za boje i pigmente

Kompanija BASF otpočela je izgradnju novog skladišta i distributivnog centra od oko 20.000 m2, kako bi omogućila još fleksibilniju isporuku manjih količina boja i pigmenata, piše plasticsinpackaging.com.

Novi kompeks niče u Ladenburgu u Nemačkoj, oko 20 kilometara od najvećeg proizvodnog pogona BASF Colors & Effects u Ludvigshafenu. Otvaranje je planirano za 2021. Očekuje se da će ovaj distributivni centar biti dovoljan da pokrije očekivani rast prometa boja i pigmenata u narednim godinama.

U rukovođenju kompleksom, BASF će sarađivati sa kompanijom Neska Schiffahrts-und Speditionskontor GmbH, logističkim provajderom specijalizovanim za hemijsku robu, prenosi verkehrsrundschau.de.

– Distributivni centar je udaljen svega 20 kilometara od naše najveće proizvodne lokacije, a odlično je pozicioniran i u odnosu na naše druge evropske fabrike. To će nam omogućiti da kombinujemo centralizovanu distribuciju u Evropi, sa mrežom usmerenom na male količine – navode u BASF Colors & Effects.

BASF je 2016. pokrenuo odeljenje Colors & Effects, usmereno na pet oblasti – premazi, plastika, štampa, kozmetika, poljoprivreda.

Grupacija BASF ima predstavništva u više od 80 zemalja, među kojima je i Srbija. 

 

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.