cargo-partner počeo drugu fazu gradnje logističkog centra u Sloveniji (FOTO)

Kompanija cargo-partner počela je drugu fazu izgradnje logističkog centra na Brniku kod Ljubljane. Ovim proširenjem kapacitet objekta će se sa sadašnjih 25.000 m2 povećati na ukupno 39.100 m2 skladišnog prostora, a završetak investicije, vredne 11 miliona evra, očekuje se u novembru ove godine.

cargo-partner, jedan od vodećih logističkih provajdera u Sloveniji, otvorio je u septembru 2019. moderan logistički centar – jedan u najvećih u grupi – u neposrednoj blizini Aerodroma Ljubljana. Tokom poslednje dve godine kompanija beleži nagli rast poslovanja, uprkos mnogim izazovima u logističkoj industriji. Brzo popunjavanje kapaciteta, povećana potražnja za skladišnim uslugama i veliki potencijal koji Slovenija ima u oblasti transporta i logistike bili su glavni razlozi zbog kojih se cargo-partner odlučio za povećanje kapaciteta i ranije nego što je bilo prvobitno najavljeno. Proširenje je, podsetimo, najpre bilo planirano za period 2024-2026.

Dodatni kapacitet i nova radna mesta

Novi objekat biće izgrađen na severnoj strani logističkog kompleksa iLogistički centar Ljubljana. Za glavnog izvođača radova ponovo je izabrana kompanija Gorenjska Gradbena družba d.d., dok se projekat realizuje pod nadzorom arhitektonskog biroa Protim Ržišnik Perc.

Kako navode iz kompanije cargo-partner, proširenje skladišta značiće zapošljavanje između 20 i 30 novih radnika.

Novi objekat će ponuditi više od 18.000 paletnih mesta na tri sprata i dodatni prostor za savremeno skladištenje, kao i integrisana logistička rešenja. Fleksibilan dizajn objekta omogućiće podršku svim multimodalnim uslugama i visokotehnološkim logističkim rešenjima. Deo objekta biće prilagođen i uslugama za e-trgovinu, uključujući i „Drive-IN” mesto preuzimanja za lično preuzimanje ili vraćanje paketa.

– Sa novim objektom obezbedićemo dodatne savremene skladišne kapacitete, kojih trenutno nema na tržištu. Istovremeno, ovaj objekat će delom biti i fulfilment centar, gde ćemo pružati tehnološku i informatičku podršku za kojom online trgovci imaju potrebu, kaže Viktor Kastelic – direktor kompanije cargo-partner u Sloveniji.

Austrijska kompanija cargo-partner je prisutna u Sloveniji od 1996. godine i jedan je od najvećih logističkih provajdera u toj zemlji, koji kupcima nudi kompletan spektar usluga, uključujući vazdušni, pomorski i drumski transport, carinske usluge i rešenja za skladištenje i logistiku. Prisutni su na dve lokacije  – u Kopru i Zgornjem Brniku, gde se nalazi iLogistički centar Ljubljana.

cargo-partner je, podsetimo, nedavno proširio i kapacitete u susednoj Hrvatskoj, otvorivši početkom godine novi logistički centar u Zagrebu, u okviru poslovne zone Meridian.