CTP invest završava izgradnju logističko-distributivnog centra u Šimanovcima

Holandska kompanija CTP invest na površini od 2,5 hektara započela je izgradnju distributivno-logističkog centra, u industrijskoj zoni u Šimanovcima, čiji završetak se očekuje polovinom ove godine.

Osim ove investicije, Holanđani su kupili i objekat na parceli od 3,5 hektara, pa će u ovom mestu, sve zajedno, njihov ulog iznositi oko 20 miliona evra, pišu Novosti.

Da ne jenjava zainteresovanost kompanija za ovu opštinu, potvrđuje i Željko Trbović, predsednik Opštine Pećinci. Ističe da stalno obilazi gradilišta i razgovara sa investitorima, kako bi se upoznao sa njihovim planovima, ali i pomogao da se što brže reše problemi, ukoliko se pojave.

Trenutno gradimo objekat od 14.110 kvadrata za našeg klijenta i očekujemo da radovi budu završeni u junu. U planu su i nove investicije. Mi uvek kažemo da ovi projekti nisu naši, nego su to projekti Opštine, jer bez njih mi ništa ne bismo uspeli da uradimo. To je zajednički projekat i zajednički uspeh – kaže Vlatko Đuriček, direktor CTP investa za Srbiju.

Dodaje da kada su se odlučili da investiraju u Srbiju, prva vrata na koja su zakucali bila su u opštini Pećinci.

– Znali smo da je ova Opština odlična lokacija za investiranje, a čuli smo i veoma pozitivna iskustva internacionalnih kompanija koje u Šimanovcima već rade – ističe Đuriček.

CTP invest se bavi investicijama i razvojem u 10 zemalja u centralnoj i istočnoj Evropi. Oko 70 odsto objekata koje grade namenjeno je za poznate kupce.

Intervju sa direktorom CTP za Srbiju Vlatkom Đuričekom koji je dao za PlutonLogistics prošle godine možete pogledati OVDE.