CTP kupio deo logističkog centra Eyemaxx u Novim Banovcima

Vesti o značajnim promenama na tržištu industrijskih nekretina u Srbiji stižu već na početku godine! Kompanija CTP proširuje svoj industrijski kompleks CTPark Beograd North u Novim Banovcima nakon kupovine 28.500 m2 skladišnog prostora i susednog zemljišta za dalji razvoj od austrijske kompanije Eyemaxx, prenosi property-forum.eu.

Zahvaljujući ovoj akviziciji, ukupni kapacitet CTParka Beograd North sada iznosi 50.000 kvadratnih metara. 

CTP je objekat kompanije Eyemaxx-a kupio krajem 2020. U tom kompleksu su inače trenutno smešteni Lidl, Mercata VT i Flux Systems. Nova akvizicija biće odskočna daska za dalje proširenje kompanije CTP severno od Beograda.

Takođe, CTP je ovom investicijom obezbedio zemljište koje će im omogućiti da u zakup na lokaciji CTPark Beogtrad North ponude 115.000 m2 prostora.

– U januaru započinjemo izgradnju novog objekta od 25.000 m2, koji će biti završen u drugom tromesečju godine, sa planom daljeg razvoja – navodi Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP za Srbiju.

Veliko je interesovanje za industrijske i logističke komplekse tako blizu glavnog grada, uz direktnu vezu sa autoputem, što je bonus, dodaje Đuriček.

CTP u Beogradu poseduje i CTPark Beograd West (prvi projekat kompanije u Srbiji), a osim toga poseduje i upravlja i modernim industrijskim parkovima u Novom Sadu i Kragujevcu.

Izvor: property-forum.eu