DA LI ZNATE koliko je CO2 emitovano transportom vaše pošiljke?

Klijenti kompanije Gebrüder Weiss od 1. novembra 2021. godine mogu dobiti detaljne informacije o emisiji CO2 nastaloj tokom transporta njihovog tereta. Putem usluge Zero emmisions, naime, Gebrüder Weiss izračunava i dokumentuje izlaz ugljen-dioksida za svaku pošiljku koja se prevozi širom sveta drumskim, železničkim, morskim i vazdušnim putem.

– Zero emmisions daje našim klijentima potpunu i detaljnu transparentnost u pogledu emisije CO2 njihovih pošiljki. Na ovaj način mi im pomažemo da krenu ka klimatskoj neutralnosti i uravnoteženoj proceni životnog ciklusa – izjavio je Wolfram Senger-Weiss, CEO kompanije Gebrüder Weiss.

Količina emisije CO2 se beleži uz pomoć veb EcoTransIT baze podataka. Obračun sadrži preliminarne, glavne i završne deonice transporta, kao i specifične vidove transporta.

Foto: Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss ne samo da je partner svojim klijentima na putu do klimatske neutralnosti, već je i sebi postavio ambiciozne ciljeve. Kompanija nastoji da do 2030. godine dostigne CO2 neutralnost na svojim logističkim terminalima, korišćenjem električne energije proizvedene fotonaponskim sistemima. Osim toga, GW već koristi različite kamione sa niskim emisijama CO2 – sa pogonom na gas (LNG, CNG), električnu energiju ili vodonik.

Sa više od 7.400 zaposlenih, 170 sopstvenih filijala i preliminarnim godišnjim prometom od 1,77 milijardi evra u 2020, kompanija Gebrüder Weiss ubraja se među vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina i danas se smatra predvodnikom na području održivog privređivanja.

Foto: Gebrüder Weiss/Scheutzow