Deutsche Post DHL grupa povećala dobit i najavila BONUS za radnike

Deutsche Post DHL Group ostvarila je snažan rast dobiti u drugom tromesečju 2020. i najavila isplatu bonusa radnicima za rad u vreme korona krize.

Jedna od vodećih svetskih logističkih i poštanskih kompanija, za vreme pandemije ubeležila veliki skok broja pošiljki. Sa druge strane, negativne posledice osetile su se u segmentu transporta, budući da je pandemija prouzrokovala usporavanje globalne privrede.

Obim isporuke pošiljki počeo je da raste u drugom tromesečju prvenstveno zahvaljujući internet trgovini na međunarodnom nivou, ali i u domaćem poslovanju. U takvom okruženju, grupacija je drugi kvartal zaključila sa 16% više operativne dobiti u odnosu na uporedno razdoblje u 2019, odnosno oko 890 miliona evra, pokazuje preliminarni izveštaj objavljen u utorak (6. jula).

Kako je najavljeno, oko pola miliona radnika dobiće jednokratni bonus od 300 evra, za rad tokom pandemije. Trošak od ukupno 200 miliona evra, biće knjižen u rezultatima trećeg tromesečja.

Za 2020. godinu, Deutsche Post DHL Group očekuje operativnu dobit između 3,5 i 3,8 milijardi evra.

Srednjeročni planovi su izmenjeni, te cilj od 5,3 milijarde evra oprativne dobiti grupacija sada očekuje u 2022, ukoliko se svetska privreda brzo oporavi od krize. U slučaju oporavka po pesimističnijem scenariju, u 2022. očekuje se 4,7 milijardi evra dobiti.

Isplata dividende predložena je u iznosu od 1,15 evra po deonici, kao i u 2019. Kompletan poslovni izveštaj za drugi kvartal 2020. biće objavljen 5. avgusta.

 

Podeli na društvenim mrežama: