DHL razmatra mogućnost preuzimanja kompanije DB Schenker?

Čelnik DHL Global Forwarding Tim Šarvat (Tim Scharwath) izjavio je da bi ova kompanija mogla da razmotri preuzimanje DB Schenker-a, ukoliko bude na prodaju, prenosi Reuters.

Šarvat je rekao da je DHL u poziciji da „sprovede veće akvizicije“, ali da će cena i složenost integracije biti od ključne važnosti za bilo koju odluku.

Kako je naveo, preuzimanje kompanije DB Schenker bila bi „veoma velika kupovina“. Dodao je da kompanija procenjuje potencijalne akvizicije prema tri kriterijuma.

– Morali bismo da pogledamo kako se DB Schenker uklapa u portfolio grupe – i morali bismo da postignemo cenu koja celu stvar čini finansijski atraktivnom, kao i da procenimo koliko bi bila složena integracija – rekao je Šarvat.

Grupacija Deutsche Bahn, podsetimo, krajem prošle godine zvanično je objavila da je otpočela pripreme za prodaju svoje logističke podružnice, sa ciljem da se fokusira na „snažnu železničku strategiju i osnovnu delatnost“. Tokom marta u evropskim medijima pojavile su se informacije da je DB angažovao tri investicione banke za pripremu prodaje, kao i da su analitičari procenili da kompanija Schenker vredi 20 milijardi evra.